Premis literaris
Llegim 30/05/2012

'Pagèsiques', de Perejaume, Premi Lletra d'Or 2012

El premi es concedeix cada any, des del 1956, al "millor llibre publicat en llengua catalana durant l'any anterior". 'Pagèsiques', poemari de més de 500 pàgines, va ser publicat per Edicions 62 a principis de setembre del 2011

Ara
1 min

Barcelona"Amb 'Pagèsiques', Perejaume sembla culminar l'àrdua operació de relligar, en un sol gest que en realitat és fet de molts (com aquell enregistrament seu que reunia en una de sola les vuit mil veus del 'Diccionari Etimològic i Complementari' de Coromines) la natura i l'artifici; la paraula, la pintura i el territori": amb aquestes paraules ha valorat el jurat del premi Lletra d'Or 2012 l'última obra de Perejaume, 'Pagèsiques'. El jurat d'enguany ha estat integrat per Ada Castells, Lluís Muntada, David Plana, Sebastià Alzamora, Enric Gomà, Elisenda Roca, Marta Estella, Manel Ollé i Mercè Pons.

El jurat, "independent de qualsevol grup editorial o institució" ha volgut mostrar la seva satisfacció al fet de concedir la Lletra d'Or 2012 "a un llibre editat per Edicions 62 en el 50è aniversari de la seva fundació".

En anteriors edicions, el premi Lletra d'Or ha estat per autors com Salvador Espriu, J.V. Foix, Xavier Benguerel, Mercè Rodoreda, Quim Monzó, Baltasar Porcel, Lluïsa Cunillé, Joan-Daniel Beszonoff i Jordi Puntí.

stats