ARA Llegim
Llegim 02/11/2011

Petros Màrkaris: "El que ha passat els últims 30 anys a Grècia era molt semblant al dopatge"

L'autor de novel·la negra repassa en una entrevista amb l'ARA Llegim les claus del seu últim llibre, ambientat en els inicis de la crisi grega, i dóna la seva visió del moment econòmic que viu el seu país

Ara
1 min
"Grècia ha viscut  30 anys del dopatge"

BarcelonaDes que l'any 1995 va publicar la primera novel·la amb el comissari Kostas Kharitos com a protagonista, Petros Màrkaris (Istanbul, 1937) s'ha convertit en un dels referents de la novel·la negra europea. Ha guanyat la setena edició del premi Pepe Carvalho i acaba de publicar Amb l'aigua fins al coll (Tusquets, 2011), una novel·la ambientada en una Grècia que ja pateix els estralls de la crisi.

Petros Màrkaris es mostra contundent en una entrevista amb l'ARA Llegim: "El problema va ser que ens crèiem taurons, però érem porcs. I els porcs, a diferència dels taurons, no saben nedar", diu en al·lusió a la situació anterior a la crisi.

Màrkaris té una idea clara del què va passar i és clar a l'hora d'explicar-se "El que ha passat els últims 30 anys a Grècia era un fenomen molt semblant al del dopatge. Els bancs proporcionaven targetes de crèdit, préstecs i tota mena d'avantatges per fer creure als ciutadans que eren rics. Però no ho eren".

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA Premium.

stats