Art
Llegim 11/07/2012

L'obra de Pasolini, revisada al CCCB la propera primavera

El director del centre, Marçal Sintes, assegura que hi ha "molt bona relació" amb el MACBA i que si segueix així "és possible fer coses conjuntament"

Ara / Acn
2 min
Pier Paolo Pasolini

BarcelonaCap a finals de la primavera del 2013, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona presentarà una mostra sobre el director de cinema italià Pier Paolo Pasolini. Una exposició que, seguint els principis de col·laboració amb altres institucions culturals, és fruit d'una aliança entre la Cinémathèque Française, de París; el Palazzo delle Esposizione, de Roma, i el Martin Gropius Bau, de Berlín.

Així ho ha explicat el director del centre, Marçal Sintes: "Segurament la gent no entendria que nosaltres féssim aquesta exposició sols i amb un gran pressupost. No és només una qüestió econòmica, sinó de valors, de manera de fer i de ser conscients que el context econòmic, que ho influeix tot, ara és diferent".

"Estem procurant canviar al màxim aquesta manera de treballar per ser, simplement, més eficients i buscar recursos que no siguin només els de l'administració. Cada dia donem voltes a com gastar menys, com gastar millor, com compartir, com aliar-nos, com buscar patrocinadors, com treure profit dels nostres espais", ha explicat Sintes.

Col·laboració amb el MACBA

El director del CCCB també s'ha pronunciat sobre la possible col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona: "Amb el MACBA hi ha molt bona relació, hi ha hagut una sèrie de reunions, hi ha propostes i preacords per compartir determinades coses, i si la relació tira endavant és possible que fem coses conjuntament, sempre que als dos centres ens interessi", ha dit.

"En aquesta línia d'associació pensem que amb els primers que hem de cooperar és amb els que són més a prop, al Raval. La relació és bona, i si als dos centres ens interessa, ho farem, però encara no podem anunciar res", ha afegit Marçal Sintes. "Hi ha molta disponibilitat per les dues parts a ajudar-nos, si podem. Si als dos ens sembla que hi guanyem, podem fer el que sigui conjuntament. Si necessitem una cosa l'un de l'altre, ens posarem totes les facilitats per ajudar-nos", ha conclòs el director del CCCB.

stats