Sector editorial
Llegim 06/09/2012

Michael Connelly, sisè premi RBA de novel·la negra

L'escriptor nord-americà s'emporta els 125.000 euros del guardó amb 'La caja negra', un llibre de la sèrie de Harry Bosch, la seva creació més popular

Ara / Efe
1 min
Michael Connelly, a Barcelona / EFE

BarcelonaL'escriptor nord-americà Michael Connelly ha guanyat avui amb la novel·la 'La caja negra' ('The Black Box') el VI Premi Internacional RBA de Novel·la Negra, un guardó al qual s'havien presentat 217 obres i que, amb 125.000 euros, és el més ben dotat del món en la seva categoria.

La novel·la arrenca amb els problemes racials del 1992 a Los Angeles, uns dies en els quals queda sense resoldre el cas de l'assassinat d'una jove periodista danesa.

En la trama, el detectiu Harry Bosch, protagonista de la sèrie que Connelly va iniciar fa vint anys, reprèn el cas el 2012, i amb ajuda de les noves tecnologies aconsegueix resoldre aquell assassinat al qual no havia pogut dedicar prou temps pel caos que els disturbis van produir el 1992, ha explicat avui el mateix Connelly en conferència de premsa.

La novel·la arribarà a les llibreries en castellà properament. Enguany no hi haurà edició catalana a La Magrana. Club editor, que n'havia publicat tres novel·les fins ara, tampoc no s'encarregarà de la traducció catalana de 'La caja negra'.

Connelly se suma a la llista de guanyadors del premi, que compta amb l'escriptor barceloní Francisco González Ledesma, l'italià Andrea Camilleri, el britànic Philip Kerr i els nord-americans Harlan Coben i Patricia Cornwell.

stats