Premis literaris
Llegim 24/01/2012

Quatre originals arriben a la final del Premi Ramon Llull

Un total de 58 obres originals i inèdites s'han presentat al premi de novel·la en català, de les que se n'han seleccionat quatre: 'Una àvia en bolquers', de Gaia (pseudònim); 'El fruit del Baobab', de Maite Carranza; 'Ebre', de Patxet (pseudònim) i 'Serem breus', d'Alicia Nes (pseudònim)

Ara
1 min

BarcelonaQuatre originals, un d'ells de la novel·lista Maite Carranza, últim premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, han arribat a la final del premi Ramon Llull, dotat amb 90.000 euros i que es lliurarà el pròxim dia 26 a Barcelona, en un acte organitzat pel govern de la Generalitat.

Un total de 58 obres originals i inèdites s'han presentat al premi de novel·la en català, de les que se n'han seleccionat quatre: Una àvia en bolquers, de Gaia (pseudònim); El fruit del Baobab, de Maite Carranza; Ebre, de Patxet (pseudònim) i Serem breus, d'Alicia Nes (pseudònim).

El jurat de la XXXII edició del Ramon Llull, convocat per l'editorial Planeta, està format per Sam Abrams, Laura Borràs, Leonello Brandolini, Teresa Colom, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que farà de secretari amb vot, ha informat avui l'editorial.

L'obra guanyadora serà editada en català per Planeta i traduïda al castellà per la mateixa editorial, mentre que en francès arribarà de la mà de l'editorial Robert Laffont.

En edicions anteriors, han obtingut el Llull, el premi més ben dotat econòmicament de les lletres catalanes, autors com Pere Gimferrer, Carme Riera, Terenci Moix, Baltasar Porcel i els últims anys Najat El Hachmi, Carles Casajuana, Vicenç Villatoro i Núria Amat.

stats