SANT JORDI
Llegim 21/04/2012

Quins llibres compraran els polítics per Sant Jordi?

'Incerta glòria' de Joan Sales i les últimes novel·les de Cabré i Nadal triomfen entre les personalitats del país

Acn
2 min
En un termini breu, que s'escurça cada dia que passa, Artur Mas haurà de prendre decisions difícils que fa només un parell d'anys semblaven utòpiques.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, té clar el llibre que regalarà per Sant Jordi: 'Incerta glòria', de Joan Sales, amb motiu del centenari del naixement de l'autor i perquè considera que "cal ajudar a fer conèixer un autor encara mal conegut". El president anima els catalans a llegir la que considera que és la "millor novel·la que s'ha escrit sobre la Guerra Civil". Mas també recomana 'Quan érem feliços', de Rafel Nadal; 'Entre el sabre i la bomba', de Francesc Canosa, un llibre sobre UDC, i 'El menjar de la família', de Ferran Adrià.

Per la mateixa opció es decantarà la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que també ha escollit 'Incerta glòria' per regalar aquest Sant Jordi, ja que fa uns dies ja va regalar 'Jo confesso', de Jaume Cabré.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquesta diada ha escollit les memòries de Neus Català, 'Un cel de Plom', de Carme Martí, un llibre que narra el seu periple pels camps de concentració de Ravensbrück i de Holleischen.

Entre els consellers, les opcions són molt diverses. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, té en ment regalar quatre llibres, dos dels quals, d'autors catalans. Així, opta per 'Crim de sang', de Sebastià Alzamora; 'Fronts oberts', de Pau Vidal; 'L'home invisible', de Ralph Ellison, i 'L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra' de Jonas Jonasson.

El conseller d'Interior, Felip Puig, es decanta per 'Modesta España', d'Enric Juliana, mentre que el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, trien l'última novel·la de Jaume Cabré, 'Jo confesso'. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau regalarà el llibre 'Per una educació republicana. Escola i valors', de Gregorio Luri. 'La cançó dels maorís', de Sarah Lark, una novel·la ambientada a Nova Zelanda, és l'opció de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, adquirirà 'This Time is Different', de Carmen M. Reinhart-Kenneth Rogoff, mentre que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell ha explicat que comprarà 'Magical Mathematics: The Mathematical Ideas That Animate Great Magic Tricks', de Persi Diaconis i Ron Graham , dos professors nord-americans de les universitats de Stanford i San Diego, a Califòrnia. Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, opta, "per desconnectar del dia a dia", pel llibre 'Amb l'alè al clatell', de Henning Mankell. Finalment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, també tria la premiada obra 'Quan érem feliços', de Rafel Nadal.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, es decanta per 'Notícies d'abans d'ahir. Llengua i cultura catalanes d'abans d'ahir al segle XX', d'August Rafanell.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, recomana l'última novel·la de Jaume Cabré, 'Jo confesso' mentre que Pasqual Maragall opta per 'Miradas, palabras, huellas', de Josep Maria Vegara, que ha estat molt relacionat amb l'expresident perquè va ser regidor a l'Ajuntament, i també el volum 'Jo de gran vull ser alcalde', de Salvador Comelles i amb il·lustracions de Jordi Vila. El llibre és una iniciativa solidària, ja que els guanys es destinen a la Fundació Pasqual Maragall.

stats