Premis literaris
Llegim 23/02/2012

Ramin Jahanbegloo, tercer Premi Internacional d'Assaig Palau i Fabre

El filòsof iranià s'emporta el premi amb l'assaig 'L'hora de Gandhi'. El Premi en la modalitat de Millor Obra Publicada a l'Estranger al llarg del 2011 ha recaigut en el llibre 'Political Evil', d'Alan Wolfe

Ara
1 min

Barcelona'The Gandhian Moment' ('L'hora de Gandhi'), de Ramin Jahanbegloo, és l'obra guanyadora del tercer Premi Internacional d'Assaig Palau i Fabre, convocat per la Fundació Palau i Galàxia Gutenberg. El jurat ha destacat que 'The Gandhian Moment' és un estudi acurat sobre el rendiment polític que pot arribar a tenir una teoria política poc vinculada a la tradició del pensament polític europeu. Jahanbegloo és un filòsof iranià resident a Toronto. Va cursar estudis d'història, ciències polítiques i filosofia, i es va doctorar a la Sorbona de París. Va dirigir el departament d'estudis contemporanis del Cultural Research Bureau de Teheran entre el 2002 i el 2006 i ha estat investigador a Harvard i a Nova Delhi. Les reflexions sobre la tolerància i la no violència des d'una perspectiva filosòfica han estat des de sempre al centre dels seus interessos intel·lectuals.

El Premi en la modalitat de Millor Obra Publicada a l'Estranger al llarg del 2011, ha recaigut en el llibre 'Political Evil', d'Alan Wolfe. Alan Wolfe és un dels especialistes nord-americans més importants en ciències polítiques i sociologia. Professor del Boston College, és autor d'una vintena de llibres, entre els quals destaca 'The Future of Liberalism', i escriu sovint a la premsa del seu país sempre amb un estil accessible a tothom, senzill i directe. Wolfe a 'Political Evil' s'enfronta amb un dels temes més controvertits del nostre temps: com interpretar en termes polítics allò que observem com a manifestació del mal i com reaccionar davant d'ell.

stats