ARA Llegim
Llegim 12/03/2013

Els premis Mots Passants de traducció, per a Joaquim Sala-Sanahuja i Gabriel Hormaechea

Els llibres premiats són la traducció catalana de 'Locus Solus', de Raymond Roussel –feta per Joaquim Sala-Sanahuja i publicada a Lleonard Muntaner–, i els cinc llibres de 'Gargantúa y Pantagruel', de François Rabelais, a càrrec de Gabriel Hormaechea i publicats a Acantilado

Ara
2 min
Raymond Roussel

BarcelonaEl proper dimecres 13 de març, la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB acollirà el lliurament dels premis Mots Passants de traducció del francès al català i al castellà, que arriben a la cinquena edició. L'acte tindrà lloc a les 12 h a l'auditori de la Facultat. Els guanyadors d'enguany són: en la modalitat francès-castellà, Gabriel Hormaechea per la traducció de 'Gargantúa y Pantagruel (Los cinco libros)', de François Rabelais, publicada per Acantilado, i, en la modalitat francès-català, Joaquim Sala-Sanahuja per la traducció de 'Locus Solus', de Raymond Roussel, publicada per Lleonard Muntaner.

Els premis Mots Passants de traducció literària estan organitzats pel departament de Filologia Francesa i Romànica de la UAB. Distingeixen la millor traducció d'un llibre escrit en llengua francesa publicat en català i castellà durant l'any anterior. En aquesta cinquena edició, es premien traduccions publicades durant el 2012. Es tracta d'un guardó que pretén dignificar, amb un reconeixement oficial, la feina dels traductors i, alhora, la literatura de qualsevol gènere de l'àmbit francòfon. Els guanyadors reben un diploma i un volum de les obres completes de Guy de Maupassant corresponent a les novel·les publicades a la prestigiosa col·lecció de La Pléiade.

El jurat dels premis Mots Passants està format per traductors i escriptors que tenen el francès com a llengua de treball. Enguany el presideix Manuel Serrat Crespo i consta de quatre vocals (Ester Xargay, Agnès Agboton, Manuel Tost i Sabine Dufrenoy) i un secretari (Ricard Ripoll, professor del departament de Filologia Francesa i Romànica).

Recital de poemes d'Apollinaire

Abans del lliurament dels premis es realitzaran diverses activitats lúdiques. A les 10 h, a la sala de graus de la Facultat, tindrà lloc la projecció dels vídeos en francès presentats a un concurs per a estudiants d'instituts de secundària. Els guardons es lliuraran en el mateix acte d'entrega dels premis Mots Passants.

A més, es farà un recital de poemes de Guillaume Apollinaire a càrrec dels dramaturgs Hermann Bonnin (director de La Seca Espai Brossa) i Sabine Dufrenoy (traductora, dramaturga i membre del jurat dels premis Mots Passats d'enguany), que tindrà lloc a les 10,15 h a la sala d'actes de la Facultat.

stats