ARA Llegim
Llegim 09/05/2012

L'escriptor Philip Pullman, premi Reino de Redonda

La dotzena edició del premi creat per l'escriptor Javier Marías ha comptat amb les votacions d'autors com John Ashbery, Umberto Eco, Pietro Citati i Mario Vargas Llosa

Ara / Efe
1 min
Philip Pullman

BarcelonaA banda d'editar exquisideses gràcies a l'editorial homònima, Reino de Redonda també premia un cop l'any –i des del 2001– a algun escriptor o cineasta d'obra en llengua no castellana. Guanyat en anteriors edicions per narradors com Ray Bradbury o Ian McEwan, pensadors com Marc Fumaroli i Umberto Eco i cineastes com Éric Rohmer, el premi instituït per l'escriptor Javier Marías ha recompensat enguany amb 2000 € i el títol honorífic de 'duque redondino' a Philip Pullman, autor de la trilogia fantàstica 'La matèria obscura' i assaigs com 'Jesús el bon home i Crist el trampós' (La Campana, 2011).

En les votacions d'enguany han participat escriptors com John Ashbery, Umberto Eco, Pietro Citati, Mario Vargas Llosa, J.M. Coetzee i Pere Gimferrer, cineastes com Pedro Almodóvar i historiadors com Marc Fumaroli i Anthony Beevor.

stats