Premis literaris
Llegim 09/07/2012

Joanaina Font guanya el primer Premi de Poesia en Línia Salvador Iborra

L'obra guanyadora, escollida entre una seixantena de poemes presentats, s'ha fet pública aquest dilluns, dia en què el poeta valencià compliria anys

Ara / Acn
1 min
Salvador Iborra

BarcelonaJoanaina Font ha guanyat amb l'obra 'Cau Febrer' el I Premi de Poesia en Línia Salvador Iborra, que vol reivindicar la memòria del poeta valencià assassinat el setembre de l'any passat. El guanyador, escollit entre una seixantena de poemes presentats, s'ha fet públic aquest dilluns, dia en què el poeta valencià compliria anys. Els guardons, però, es lliuraran el pròxim 14 de juliol a l'Ateneu Layret de Barcelona, on Iborra va presentar el seu últim llibre, 'Els cossos oblidats', en un acte que serà un nou homenatge al poeta. Un grup d'amics del poeta han organitzat el premi com una manera de mantenir viva la seva memòria i per evitar commemorar la seva mort publicant el veredicte el dia que va néixer.

La guanyadora del I Premi de Poesia en Línia Salvador Iborra, Joanaina Font, ha estat convidada a recitar a Lisboa en el decurs dels actes de l'11 de setembre que organitza Catalunyapresenta, la 124 comunitat catalana a l'exterior. El poema guanyador i algun altre de l'autora seran traduïts al portuguès i ella els llegirà en el marc de la diada catalana per tal de fer més visible la poesia catalana a l'exterior.

El segon premi ha estat per a 'Agape', poema presentat per Xavier Semillas, que ha obtingut una ampolla de whisky per aquest treball. Els organitzadors del premi qualifiquen els guardons de simbòlics, ja que apleguen algunes de les passions del poeta: el viatge i la descoberta de nous espais i el gust pels plaers de la vida.

stats