ARA Llegim
Llegim 23/03/2012

'Crowdfunding' per reeditar 'Portugal literari', d'Ignasi Ribera i Rovira

Ignasi Ribera i Rovira va ser el primer gran difusor de la cultura catalana a Portugal i de la cultura portuguesa a casa nostra. Cent anys després de la publicació de 'Portugal literari', una nova editorial, NE, aposta pel 'crowdfunding' per finançar el projecte

Ara
1 min
Lisboa, capital de Portugal

BarcelonaA Lisboa, Ignasi Ribera i Rovira va crear el primer casal català i les classes de català a la Sociedade de Geografia, mentre que a Barcelona aconseguí fer el mateix amb el portuguès. El 1912 aparegué 'Portugal literari', que aplegava les seves conferències sobre literatura portuguesa, un llibre del qual només es van fer 50 exemplars a la Biblioteca Popular de l'Avenç i que actualment és del tot introbable.

El projecte de l'editorial NE –iniciativa de l'escriptor Sebastià Bennassar– pretén recuperar el llibre de Ribera i Rovira precisament en l'any que es compleix el centenari de la publicació i el setantè aniversari de la mort de l'autor. Per això, serà necessari transcriure les pàgines dels dos volums, adaptar-ne la grafia prefabriana, fer-ne un breu estudi introductori i totes les passes per a l'edició a la col·lecció 'Lusitània', de NE, la nova editorial que neix associada a aquest projecte. L'edició serà de 500 exemplars en paper que es posaran a la venda.

Quan falten cinc dies per acabar la recerca de finançament per 'crowdfunding', NE ha aconseguit 1.470 dels 2.500 € que s'havien marcat com a objectiu per poder editar el llibre.

stats