ARA Llegim
Llegim 04/07/2012

La Setmana del Llibre en Català torna al centre de Barcelona

Després de dues edicions ubicada al parc de la Ciutadella, la Setmana, que enguany celebra el seu 30è aniversari, es farà a l'avinguda de la Catedral del 7 al 16 de setembre

Jordi Nopca
2 min

BarcelonaL'any passat, la Setmana del Llibre en Català canviava d'imatge: la Ciutat de la Lectura, formada per 27 casetes de fusta i diversos escenaris preparats per acollir lectures, taules rodones i presentacions, va rebre la visita d'unes 70.000 persones, que van comprar al voltant de 9.000 llibres. "La nostra intenció és superar aquesta xifra modesta", ha admès Albert Pèlach, director de la 30a edició de la Setmana, que ocuparà l'avinguda de la Catedral del 7 al 16 de setembre. "Som conscients de l'entorn de crisi en què ens trobem, però estem convençuts que la nova ubicació generarà més públic i més vendes".

La reorientació de l'esdeveniment l'any passat va fer que el fons editorial exhibit –un dels principals objectius de les edicions anteriors– tingués molta menys presència, en comparació amb les novetats. "Volem que els títols disponibles rondin els 20.000 –ha dit Pèlach–. Instal·larem una sèrie de taulells de prescripció on els visitants podran consultar si el títol que busquen es troba en alguna de les casetes. En cas que la resposta sigui afirmativa la cerca indicarà on es troba el volum".

Entre les absències destacades a la 30a Setmana del Llibre en Català hi ha l'Associació d'Editors del País Valencià. "Bromera tampoc no vindrà amb caseta pròpia, però els seus llibres seran presents a través de la distribuïdora Xarxa de Llibres, que ha arribat a l'acord amb una de les llibreries presents perquè n'exposin el fons", ha explicat Pèlach. El govern de cultura andorrà ha llogat una caseta, així com també ho ha fet la Institució de les Lletres Catalanes, que dedicarà el seu espai a la promoció del 'Què llegeixes'.

A més de les 27 casetes –ocupades principalment per llibreries i editorials–, enguany hi haurà tres escenaris repartits al llarg de l'avinguda de la Catedral, una zona infantil i la col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que acollirà diversos actes.

El pressupost de la 30a Setmana del Llibre en Català ha estat de 300.000 €, un 20% menys que l'any passat.

stats