Novetat editorial
Llegim 24/05/2012

La relació d'amor-odi entre Thomas Bernhard i el seu editor, publicada per Còmplices

La correspondència entre dos dels gegants de l'Europa literària del segle XX –Thomas Bernhard i Siegfried Unseld– és editada per Còmplices, que en presenta una tria exhaustiva a cura d'un dels màxims especialistes de l'obra de Bernhard, Miguel Sáenz

Jordi Nopca
1 min
L'art  de saber mirar enrere

BarcelonaAl llarg de més de 20 anys, Thomas Bernhard i el seu editor, Siegfried Unseld, van mantenir una llarga i fructífera correspondència formada per més de 500 cartes. L'editorial barcelonina Còmplices s'ha decidit a fer-ne una antologia a cura de Miguel Sáenz, un dels màxims especialistes de l'obra bernhardiana. Al llibre es poden comprovar les exigències de Bernhard –tant pel que fa a l'obra com a la seva persona–, i constatar com Unseld ha de respectar l'egocentrisme del seu autor al mateix temps que prova de suavitzar els seus exabruptes amb arguments de pes.

D'aquesta correspondència, el prestigiós 'Frankfurter Allgemeine Zeitung' en va dir que "no és un document, sinó un monument". En tot cas, és una nova i interessant aportació a l'obra de Thomas Bernhard, un dels grans escriptors europeus de la segona meitat del segle XX.

stats