Premis literaris
Llegim 13/02/2012

Yannick Garcia guanya el XXè Premi de Narrativa de l'Ametlla de Mar

L'autor d'Amposta es va donar a conèixer l'any 2003 amb 'De dalt a baix', poemari que va ser distingit amb el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater. El seu últim llibre, 'Barbamecs', és la primera incursió de Garcia en la narrativa i consta de vuit relats escrits durant l'últim any i mig

Acn
1 min

L'Ametlla de marL'obra 'Barbamecs' de l'ampostí Yannick Garcia Porres ha estat la guanyadora del XXè Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar. Es tracta d'un recull de vuit relats que l'autor ha anat escrivint durant el darrer any i mig. El guanyador s'emporta els 3.000 euros del premi i la publicació de l'obra per Cossetània Edicions pels volts de Sant Jordi. Garcia té 33 anys i, actualment, resideix a Barcelona, i treballa com a traductor i corrector per a diverses editorials així com d'intèrpret de conferències. 'Barbamecs' va competir amb una vintena d'obres més que es van presentar al premi Vila de l'Ametlla de Mar, un certamen literari adreçat a joves autors en llengua catalana de menys de 40 anys. Segons ha explicat el guanyador del premi, 'Barbamecs' és la primer obra en prosa de l'autor, que ja havia publicat reculls de poesia. Es tracta d'un llibre de relats diferenciats, que com diu Garcia, "hi trobem una sèrie de personatges que la única experiència comunica que tenen és que es creuen intel·ligents, madurs, i amb solucions pels seus problemes, i la vida els demostra que sempre hi ha sorpreses pel camí".

Format en escriptura teatral a l'Obrador de la Sala Beckett i en creació literària a la Universitat Pompeu Fabra, Yannick Garcia Porres va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater l'any 2003 amb el recull 'De dalt i de baix' que va ser publicat per edicions 62 i ha col·laborat en l'antologia de poesia ebrenca 'Terres d'aigua. Poemari de les Terres de l'Ebre', publicat per Cossetània Edicions.

stats