Xarxes socials

Anonymous llança la seva pròpia xarxa social

Alguns dels activistes del grup de pirates informàtics han sigut expulsats de Facebook i Google+. Està previst que la plataforma entri en funcionament els pròxims dies

Redacció
1 min

BarcelonaEl grup de pirates informàtics Anonymous ha decidit crear la seva pròpia xarxa social, després que alguns dels seus membres més coneguts fossin expulsats d'altres xarxes com Facebook i Google+.

AnonPlus, encara en fase de creació, pretén ser un punt de trobada per als hackers que pertanyen al grup i, tal com diuen els mateixos impulsors en el missatge de benvinguda a la pàgina, per a tots els usuaris interessats a formar part d'una plataforma “sense censura”.

Malgrat que la plataforma encara no s'ha posat en funcionament, els usuaris diposen ja d'un fòrum onlineonline on s'aniran publicant les novetats fins al dia del llançament de la plataforma, previst en els pròxims dies.

Amb l'aflorament de Google+ –que podria haver sigut font d'inspiració pels activistes–, s'ha posat de manifest el creixement d'aquest tipus de plataformes com a principal mitjà de comunicació entre els membres d'una mateixa comunitat. En aquest context, cada cop serà més habitual trobar xarxes socials especialitzades, que faran la competència directa a les generalistes tipus Facebook o la mateixa Google+, acabada de néixer.

Pel moment se sap que la xarxa social d'Anonymous tindrà un funcionament similar al d'altres plataformes d'aquest tipus, però els usuaris es registraran amb un àlies en comptes del nom real.

El grup activista ha cobrat més popularitat i ha sumat un gran nombre d'adeptes els darrers mesos, després d'haver perpetrat atacs informàtics a grans empreses –com Telefónica– o institucions governamentals –com la Policia–, i d'haver fet filtracions d'informacions confidencials.

stats