atacs informàtics

Anonymous i LulzSec amenacen amb ciberatacs conjunts

Els grups de 'hackers' informàtics han anunciat la seva col·laboració en atacs col·lectius contra qualsevol govern, agència o institució que atempti contra la llibertat d'expressió

Redacció
1 min

BarcelonaEls autors dels majors atacs informàtics dels últims mesos, que han col·lapsat els servidors de la CIA, el Senat i el Congrés nord-americà, la web de l'Sgae o el servei de PlayStation Network, entre d'altres, han decidit unificar esforços per lluitar contra “la prohibició de llibertat i progrés”.

Així ho ha anunciat el grup de pirates informàtics Lulz Security en un comunicat penjat a la pàgina pastebin.com i a través d'una piulada a Twitter.

En l'operació, denominada Anti-Security (#AntiSec), el grup de hackers amenacen en atacar les pàgines webs dels governs, agències o corporacions d'arreu del món que atemptin contra la llibertat d'expressió i anuncien una possible col·laboració amb WikiLeaks.

“Animem a qualsevol nau, sigui petita o gran, a obrir foc contra qualsevol govern o agència que es creui en el seu camí”, afirma el grup activista a través del comunicat, i convida a qualsevol usuari a plantar la paraula AntiSec a qualsevol pàgina web governamental i en les seves seus físiques.

El col·lectiu estableix com a màxima prioritat robar i filtrar qualsevol informació classificada dels governs, incloses les direccions de correu electrònic i la documentació confidencial, i estableixen els bancs i altres institucions de rang com a principals objectius.

En el comunicat s'apunta la col·laboració de WikiLeaks com a “suport de l'Operació”, tot i que no especifiquen la funció que tindrà la plataforma responsable de la major filtració d'informació confidencial del govern nord-americà de la història.

stats