atacs informàtics

Anonymous llança el seu propi Wikileaks per rebre filtracions de 'hackers'

El grup d'activistes ha habilitat dues pàgines web per recollir informació sensible de governs i institucions d'arreu del món

Redacció
1 min

BarcelonaEl grup Peoples Liberation Front, format per un conjunt d'activistes del col·lectiu de hackers Anonymous, ha llançat dues pàgines web per recollir documents filtrats per pirates informàtics, amb la intenció de publicar-los posteriorment. Seguint el model de Wikileaks, localleaks s'orienta a informació d'àmbit local i hackerleaks està enfocada a tot el col·lectiu hacker que vulgui publicar el contingut dels seus atacs.

Els activistes han explicat a través del web de localleaks que el projecte es va començar a gestar a principis de gener i, des d'aleshores, hackers professionals han estat treballant per determinar els serrells de la plataforma.

Segons publica ForbesForbes, el primer material filtrat han sigut les dades d'autoritats d'Orlando (EUA), robades a través de diversos atacs informàtics a pàgines web de l'administració, la Cambra de Comerç i els estudis Universal. Els atacs es van originar com a protesta per la detenció de treballadors d'una organització solidària que no tenien permís de treball.

Localleaks, que segons els propis creadors s'ha inspirat en la pàgina web creada per Julian Assange, Wikileaks, proporcionarà informació filtrada de governs, institucions i empreses a nivell local. Hackerleaks allotjarà tots els documents que els hackers vulguin posar a disposició dels internautes a la xarxa.

Els activistes han assegurat que treballaran amb mitjans de comunicació d'arreu del món per proporcionar la màxima difusió possible a aquestes informacions.

stats