Els mòbils també serveixen per fer mots encreuats: Apalabrados té enganxats dos milions d'usuaris

El substitut del clàssic Scrabble permet competir en línia amb altres jugadors i està disponible en català

Ara
2 min
Interfície d'Apalabrados en els 'smartphones'

BarcelonaMots encreuats al mòbil: competir amb altres jugadors en partides sense límit de temps. És l'Scrabble 2.0. I l'èxit és rotund. El joc Apalabrados és la nova sensació dels 'smartphones' i ja té més de 2 milions de descàrregues. Actualment, ocupa el tercer lloc d'iTunes pel que fa aplicacions gratuïtes. Angry Words, com li diuen en anglès, recrea el clàssic joc de l'Scrabble, en què l'objectiu és fer tants punts com sigui possible formant paraules sobre un tauler, tant en direcció vertical com horitzontal. Apalabrados està disponible en 10 idiomes, entre els quals hi ha el català.

Els creadors d'aquest passatemps no són una empresa de jocs. Són Entermax, una agència argentina especialitzada en el disseny d'aplicacions de finances per a empreses. Malgrat això, sembla que amb el nou joc han trobat un projecte alternatiu que els està funcionant molt bé.

Aquesta aplicació interactiva permet fer partides en línia contra altres jugadors que estiguin connectats. També permet xatejar amb l'adversari durant la partida. Quan un jugador acaba la seva partida, el dispositiu emet un avís. Llavors, el jugador duplica el valor de les seves peces i també el de les paraules.

El factor comunitat és molt present en el món d'Apalabrados i els mateixos usuaris poden suggerir noves paraules. De fet, els creadors del joc també accepten tota mena de crítiques mitjançant el seu web, Twitter o altres xarxes socials, cosa que els permet millorar l'aplicació amb molta agilitat.

El joc està disponible per als dispositius d'Apple (iPhone, iPod i iPad), dispositius Android i, recentment, també l'han adaptat per a la xarxa social Facebook.

stats