tecnologia

Steve Jobs apareix en el ple municipal de Cupertino per anunciar la construcció de “les millors oficines del món”

L'edifici acollirà els 12.000 treballadors de la companyia i tindrà un aspecte similar a “una nau espacial”. La construcció es postula com una obra d'arquitectura sense precedents

Redacció
1 min

BarcelonaSteve Jobs, fundador i director executiu d'Apple, va aparèixer, per sorpresa dels assistents, en el darrer ple de l'Ajuntament de Cupertino (Califòrnia) per informar sobre els plans de construcció d'un nou edifici d'Apple.

El projecte plantejat pel gegant informàtic és construir un edifici a Cupertino en el lloc que ara ocupen les oficines d'HP a la ciutat. La superfície del terreny ronda els 607.000 metres quadrats i acollirà una estructura circular de grans proporcions que, segons Jobs, serà similar a “una nau espacial”. El director executiu d'Apple va assegurar que tenen “l'oportunitat de construir les millors oficines del món”.

Jobs va explicar que les instal·lacions actuals a Silicon Valley s'han quedat petites. A la seu central hi treballen 2.600 empleats i la companyia ha hagut de llogar oficines als voltants per acollir la resta de personal, que ronda els 12.000 treballadors.

L'edifici promet ser una obra d'arquitectura sense precedents. Jobs va assegurar que “els estudiants d'arquitectura d'arreu del món vindran a veure'l”. Sense donar gaires detalls sobre el disseny, el director executiu d'Apple va assegurar que un 80% del terreny es destinarà a zones enjardinades, en les quals es plantaran més de 7.000 arbres.

El ple de l'Ajuntament de Cupertino va assistir a la presentació de Steve Jobs i els regidors van mostrar conformitat amb els plans d'Apple.

El projecte de la companyia podria convertir Cupertino en un referent arquitectònic mundial.

stats