Apple anuncia Mountain Lion, la nova versió del seu sistema operatiu

El nou 'software', que es podrà instal·lar als ordinadors Mac abans de l'estiu, incorpora innovacions inspirades en l'iPad

Ara
1 min
Mountain Lion

BarcelonaApple ha anunciat avui per sorpresa una nova versió del seu sistema operatiu, OS X, que ja està disponible per a desenvolupadors. El nou programa, que es dirà Mountain Lion –seguint la tradició de la companyia de fer servir noms de felins– estarà disponible per a la majoria d'ordinadors Mac abans de l'estiu, tot i que alguns models antics no podran rebre una actualització.

El sistema incorpora algunes característiques heretades directament de iOS, el sistema operatiu de l'iPhone i l'iPad, com ara un centre de notificacions que es desplegarà a la part dreta de la pantalla o un botó "compartir" inclòs en la majoria d'aplicacions per fer més fàcil enviar els documents o les pàgines web per correu o compartir-les a les xarxes socials.

L'equip d'Apple ha treballat, a més, per incorporar Twitter en el sistema operatiu. A partir d'ara serà possible per als usuaris de Mac per tuitejar gairebé qualsevol cosa sense abandonar una aplicació, i només caldrà introduir les dades d'accés una vegada.

La nova versió inclou , a més una aplicació en què es concentrarà tota l'activitat relacionada amb jocs, el Game Center, que farà possible jugar contra l'iPhone o l'iPad.

A més d'això, una aplicació renovada de missatgeria instantània, i noves notes i recordatoris són algunes de les novetats del sistema, que incorpora una sincronització millorada amb iCloud, el sistema d'emmagatzematge en el núvol de la companyia de Cupertino.

stats