tecnologia

Steve Jobs reapareixerà per presentar l'iCloud

Apple presentarà la nova plataforma de serveis 'en núvol' el dilluns. La companyia també llançarà les noves versions dels sistemes operatius Lion i iOS

Redacció
1 min
Steve Jobs, fundador i CEO d'Apple

BarcelonaEl director executiu d'Apple, Steve Jobs, reapareixerà el proper dilluns a la Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC) per presentar la plataforma iCloud i les noves versions dels sistemes operatius Lion i iOS. Així ho va anunciar ahir la companyia a través d'una nota de premsa penjada al seu blog.

L'iCloud, del qual es coneixen pocs detalls, serà un nou iTunes que permetrà a l'usuari allotjar les cançons "en núvol", sense necessitat de disc dur, mitjançant un sistema de reconeixement d'arxius des de qualsevol smartphone, tablet o ordinador.

Apple ja ha tancat acords amb Sony Music, Warner Music i EMI per tenir accés als seus catàlegs musicals i, actualment, negocia amb Universal. Aquests acords permetran que els usuaris d'iTunes no hagin de pujar les cançons que havien adquirit prèviament, sinó que el sistema les reconeixerà quan l'usuari entri al seu compte i els hi oferirà en streaming directament.

Amb l'iCloud, la companyia de Jobs farà la competència directa a Amazon i Google, que ja ofereixen un servei similar.

Apple també aprofitarà la Conferència Mundial de Desenvolupadors, que se celebrarà del 6 al 10 de juny, per presentar la nova col·lecció d'aplicacions de productivitat iWork, que estarà disponible per a iPhone, iPod Touch i iPad.

stats