TECNOLOGIA

Apple presenta aquesta tarda els dos nous models d'iPhone

L'Ara.cat ho seguirà en temps real

Albert Castellví Roca
2 min

Apple podria presentar avui el seu primer iPhone 'low cost'. La companyia de la poma celebrarà aquest vespre a les 19 h (hora catalana) a la seva seu de Cupertino, a Califòrnia, un acte en què, segons apunten tots els pronòstics, mostrarà els dos nous models del seu telèfon, un de gamma alta i un altre de més barat, que estaria destinat a competir contra els dispositius de Samsung, que està guanyant terreny i domina el mercat de 'smartphones' de gamma baixa. L'Ara.cat seguirà l'acte d'aquesta tarda en temps real.

Aquest iPhone de baix cost -s'estima que als Estats Units valdrà entre 300 i 400 dòlars, és a dir, entre 230 i 300 euros-, que els mitjans especialitzats anomenen, de moment, 5C, s'espera que tingui unes prestacions molt similars a les de l'actual iPhone 5, amb l'única particularitat que la carcassa no seria metàl·lica -com la de resta de models d'Apple- sinó de plàstic. Algunes fonts, a més, asseguren que aquesta versió del telèfon estarà disponible en cinc colors: blanc, rosa, blau, verd i groc.

Pel que fa al model de gamma alta, que, de moment, s'està anomenant 5S, incorporarà alguns canvis respecte a l'iPhone actual, entre els quals s'espera que hi hagi una càmera de més qualitat, un processador més ràpid (es parla d'un xip A7 de 64 bits que li atorgaria un 31% més de potència respecte l'iPhone 5), una bateria amb més autonomia o un lector d'empremtes dactilars per prevenir robatoris i fer més segurs els pagaments des del telèfon. Aquest model també inclourà, molt probablement, canvis en la carcassa, que incorporarà el color daurat al negre i el blanc existents fins ara.

A més d'aquests dos telèfons, que segurament es podran comprar abans que s'acabi aquest mes, també s'especula que Apple presentarà la nova versió del seu sistema operatiu, l'iOS 7, que suposarà una important renovació visual de la interfície.

stats