L'Icloud d'Apple tindrà fins a 5 GB de memòria al núvol

Permetrà sincronitzar la informació de l'usuari en tots els seus dispositius. La companyia també ha presentat el Lion, el seu nou sistema operatiu

Redacció
2 min
Steve Jobs

BarcelonaSteve Jobs ha anunciat aquesta tarda les novetats d'Apple, entre les que en destaca el nou sistema operatiu, l' OS X Lion. Aquest sistema permetrà gestos multitàctils, utilitzar les aplicacions a pantalla completa. A més, el sistema guardarà automàticament tota la feina que s'estigui fent en un programa, de manera que no caldrà preocupar-se per perdre les dades. És més, hi haurà l'opció de recuperar un document de en qualsevol punt que s'hagi deixat. Així mateix, el programari de correu electrònic (Mail) agafa virtuts de Gmail, com per exemple l'agrupador de missatges. El Lion sortirà a la venda el més de juliol a un preu de 29 dòlars.

Entre altres novetats que ha presentat Apple, hi ha la navegació en pestanyes pel navegador Safari en iPad i una major integració de les aplicacions a Twitter. La companyia de Jobs també ha presentat iMessage, un servei de missatgeria a través d'iPhone per competir amb Blackberry Messenger i que, a la pràctica, pot desbancar l'aplicació Whatsapp.

El CEO d'Apple ha presentat, com una de les novetats estrella, l'iCloud. Es tracta d'un sistema d'emmagatzematge al núvol, és a dir, penjat a la xarxa i que estarà sincronitzat amb tots els dispositius que tingui l'usuari. Permetrà una còpia de seguretat al núvol un lloc que, segons Jobs, "és molt més" que un disc dur en xarxa. Aquestes còpies, però, només es faran quan les aplicacions estiguin connectades via WiFi, per no saturar les xarxes mòbils.

La keynote d'avui d'Apple coincideix amb la inauguració de la convenció mundial de desenvolupadors. A l'auditori on compareix el màxim responsable de l'empresa de la poma hi ha 5.200 assistents, que van esgotar les entrades en només dues hores. Jobs ha apuntat que ja hi ha 54 milions d'usuaris que treballen amb ordinadors Mac i que s'han venut ja més de 25 milions d'iPads.

stats