Apple podria anunciar avui un pla de repartiment de dividends

L'empresa informàtica va informar ahir diumenge que divulgarà els resultats de les seves discussions internes sobre el seu saldo en efectiu i els analistes preveuen que l'empresa institueixi dividends

Ara
2 min

BarcelonaApple ha anunciat aquest diumenge que ha convocat una conferència telefònica amb els seus dos màxims dirigents: el director general, Tim Cook, i el director financer, Peter Oppenheimer, "per anunciar el resultat de les discussions internes de la companyia respecte al seu saldo en efectiu".

En la conferència telefònica, que es realitzarà a partir de les 14:00 hores, hora d'aquí, Apple "no oferirà un informe actualitzat sobre el trimestre en curs ni discutirà cap altre assumpte que no sigui el del saldo" en efectiu, ha precisat.

A finals de l'any passat, Apple havia registrat un total de 97.600 milions de dòlars de saldo en efectiu i en valors negociables, de manera que els analistes consideren que l'empresa pot instituir dividends, tal com explica 'The Huffington Post', cosa que li permetria promoure l'alça en els preus de les seves accions.

En general, la majoria de les empreses privades tenen un pla d'acció respecte la distribució de dividends. Els principals objectius d'aquestes polítiques solen ser maximitzar el benefici dels propietaris de l'empresa i proporcionar suficient finançament.

La companyia fundada per Steve Jobs, que compta amb una capitalització borsària de 545.000 milions de dòlars, ha estat l'empresa millor taxada després de la multinacional petroliera Exxon Mobil. Per això, ha estat objecte d'algunes crítiques per la seva aparent falta de voluntat de retornar part del seu saldo als accionistes o, si més no, discutir com vol usar-lo.

La reunió d'avui es produeix pocs dies després de que les accions d'Apple arribessin a un màxim històric de 526,29 dòlars el títol, consolidant la seva posició com la companyia nord-americana més valuosa, amb més de 450.000 milions de capitalització en el mercat.

Malgrat la unanimitat que hi ha respecte la possibilitat sigui l'anunci sobre dividends, alguns observadors també apunten que és estrany que la comanyia faci una convocatòria només per "anunciar el resultat de les discussions internes de la companyia sobre el saldo efectiu". Per exemple, 'Arstechnica' proposa que, abanda de la possibilitat de repartir dividends, la companyia també podria anunciar que vol comprar una empresa més gran o que vol millorar les condicions laborals dels seus treballadors.

stats