Apple presenta el nou iPad, el dispositiu mòbil amb "la pantalla més nítida del món"

La companyia de la poma presenta la seva nova tauleta amb Retina Display, un nou processador i una càmera millorada

Dani Sánchez Ugart
3 min
El nou iPad

BarcelonaS'havia especulat molt sobre les futures característiques del nou iPad d'Apple. I molts dels rumors s'han confirmat. La companyia de la poma ha presentat aquest dimecres des del Yerba Buena Center, a San Francisco, el nou iPad, que es dirà així: "nou iPad" (fins que deixi de ser nou).

El canvi de nom respecte a la serialització que ha anat fent el gegant informàtic fins ara contradiu els rumors que parlaven d'un iPad 3 o un iPad HD a nivell formal, però qualsevol dels dos noms seria escaient. La nova tauleta incorpora una pantalla d'alta definició i un nou processador: A5X, 'quad-core', amb un rendiment gràfic molt millorat i connectivitat 4G. Aquestes novetats deixen entreveure la voluntat d'Apple d'enfocar l'iPad cap al mercat dels videojocs i de l'edició de vídeo i imatges.

Nous preus

La nova "joguina" de la companyia de la poma estarà disponible a les botigues dels EUA el 16 de març i arribarà a les botigues catalanes el 23, amb els mateixos preus que l'iPad 2. A més, els que no vulguin tenir l'última tecnologia però vulguin estalviar-se uns quants diners estan de sort: l'anterior generació de la tauleta seguirà a les botigues, amb una rebaixa de preu de 100 dòlars.

El president d'Apple, Tim Cook, ha inaugurat la presentació parlant de l'"era post-PC" i ha assegurat que "el centre de la vida digital ja no és a l'ordinador". En aquest sentit s'ha referit a Apple com al creador d'"un nou segment" de mercat amb el llançament de l'iPad, que amb aquesta renovació es "redefineix".

En el capítol d'anècdotes, destaca el dard enverinat que Cook ha enviat als seus competidors i enemics als tribunals, Samsung. El màxim responsable d'Apple ha mostrat una imatge d'una de les tauletes de la companyia coreana i ha criticat la falta d'adaptació de les aplicacions d'Android al format 'tablet'.

La pantalla "més nítida de la història"

Cook s'ha referit a la pantalla de l'iPad com "la més nítida de la història en un dispositiu mòbil" i això ha portat algun mal de cap als organitzadors de la Keynote. Segons Phil Shiller, responsable de fer una demostració del nou iPad, per primera vegada tenien un problema per mostrar als assistents les novetats del dispositiu, perquè la pantalla gegant on les ensenyen té "menys resolució" que la de l'iPad.

Amb 2048 x 1536 píxels de resolució, la pantalla va més enllà dels estàndards d'alta definició, que es queden en 1080p, i a una distància d'ús normal té una densitat de píxels indetectable per a l'ull humà.

Càmera millorada

A més de la Retina Display i el nou processador, l'iPad tindrà, a partir d'ara, un sistema de reconeixement de veu que permetrà 'dictar' al dispositiu un text, en un pas similar a la incorporació de Siri per a iPhone. A més, la càmera posterior de la tauleta tindrà ara 5 megapíxels i estarà retroil·luminada, amb capacitat per gravar vídeo en alta definició, a 1080p.

La connectivitat 4G permetrà, a més, que la tauleta navegui molt més ràpid per internet: si fins ara s'assolien velocitats de fins a 7 Mbps, ara podrà arribar a 73.

De fet, també han presentat noves aplicacions de retoc fotogràfic per a la tauleta, l'iPhoto i una versió renovada de l'iMovie, per editar pel·lícules.

Altres de les novetats que ha presentat avui el president de la companyia, Tim Cook, han estat una versió renovada de l'Apple TV i el nou iWork per a iPad.

stats