Apple millora Siri, però encara va lent en la cursa de la intel·ligència artificial

La companyia ha anunciat la incorporació de l'assistent de veu en els ordinadors

Reuters / Julia Love / Ara
2 min
Apple millora Siri, però encara va lent en la cursa de la intel·ligència artificial

Apple ha millorat Siri, però encara va lent en la cursa de la intel·ligència artificial. Aquest dilluns, en el marc de la 27ª edició de la Worldwide Developers Conference (WWDC), la companyia va donar a conèixer una sèrie de millores en el seu assistent de veu, però el gegant de la tecnologia encara està per sota de rivals com Google i Amazon en aquest camp, segons els experts.

Una de les principals novetats presentades és la incorporació de Siri en els ordinadors. A més, Apple obre la porta a què diverses aplicacions puguin fer servir l'assistent. Slack, WeChat o Whatsapp serien les primeres en incloure Siri en el seu funcionament. Uber i Didi (el seu equivalent xinès) també l'inclouran, però més tard.

Experts en intel·ligència artificial han aplaudit els canvis com un pas important, considerant que, com més persones facin servir sistemes d'intel·ligència artificial, més s'investigarà en aquest camp. No obstant això, alguns es pregunten per què Apple no havia convertit Siri en una plataforma oberta a tercers molt abans, i assenyalaven que els seus competidors, com Alexa (Amazon) Cortana (Microsoft) i l'aplicació de Google ja estan oberts als desenvolupadors. "És massa poc i massa tard?", es qüestionava Oren Etzioni, director general de l'Institut Allen d'Intel·ligència Artificial i professor de la Universitat de Washington.

La intel·ligència artificial consisteix en donar la capacitat de fer coses que normalment només poden fer les persones als ordinadors. Els assistents de veu podrien arribar a fer moltes tasques que actualment requereixen una aplicació de telèfon intel·ligent o un teclat i un ratolí, i és per això que les grans empreses els consideren un camp de batalla estratègic clau. El guanyador de la guerra entre assistents podria arrossegar compres a la seva plataforma i dirigir els usuaris cap als seus productes i els dels seus aliats.

Apple podria haver desaprofitat part del seu impuls. I és que el gegant tecnològic bàsicament va crear la categoria dels assistents de veu amb el llançament de Siri, que ràpidament va guanyar popularitat als Iphone. Com a startup, Siri va treballar amb diverses aplicacions populars, però una vegada va ser adquirida per Apple es va tallar l'accés de tercers al servei. El moviment que ara fa la companyia acosta l'assistent a la manera de funcionar que tenia als seus inicis: podria consistir, bàsicament, doncs, en una rectificació.

"El grau d'innovació de Siri ha estat més baix del que ens esperàvem", afirma Gary Morgenthaler, accionista que va invertir en Siri quan era una startup: "És una mica trist, pels que érem part de l'equip original".

No obstant això, Morgenthaler reconeix que Apple ha fet passes per consolidar-se en el camp de la intel·ligència artificial. Exemple d'això són les novetats tècniques anunciades en la seva app de fotografies, que estudiarà aviat les imatges d'usuaris per ajudar-los a organitzar les fotografies de viatges o d'ocasions especials.

"Apple és a la cursa, treballant dur en això", apunta Morgenthaler: "Potser està un pas rere Google, però és prou a prop i Google no el podrà deixar a molta distància.

stats