Xarxes

Bananity, o la nova xarxa social per compartir gustos

Andreu Buenafuente avala el nou projecte dels joves emprenedors Pau García-Milà, creador del popular servei d'escriptori en núvol 'eyeOs', i Sergio Galiano, co-fundador de la consultoria d'I+D+I 'Coin+D'

Ara
2 min

BarcelonaUna xarxa social perquè els usuaris es defineixin i s'uneixin a través de tot allò que els agrada o detesten. Aquest és el punt de partida del projecte Bananity.com, una nova plataforma social amb firma catalana que emergeix en plena eclosió de noves propostes que volen fer trontollar l'hegemonia de Facebook.

Les ànimes del projecte són els joves emprenedors Pau García-Milà, creador del popular servei d'escriptori en núvol eyeOS, i Sergio Galiano, co-fundador de la consultoria d'I+D+I Coin+D. Els joves han rebut el suport del presentador Andreu Buenafuente, que en la roda de premsa de presentació que han fet aquest dimecres ha volgut subratllar la “vocació mundial” amb la qual neix el projecte. De fet, la versió en proves de la nova xarxa social s'ofereix únicament en anglès.

No obstant, els creadors de Bananity han subratllat que no es tracta d'una alternativa a altres xarxes social i n'han destacat el seu valor afegit. “A Bananity no es pengen fotos íntimes ni es xafardeja sobre la vida privada dels demés”, ha sit Galiano, a la vegada que ha afegit “la gràcia està en conèixer gent fora dels teus cercles i connectar amb ells a través de temes que t'interesses, respectant la privacitat dels usuaris”.

A través dels m'agrada o ho detesto, la xarxa permet als usuaris entrar en contacte amb persones amb els mateixos gustos – des d'un llibre, a una pel·lícula, un gènere cinematogràfic, un restaurant o una companyia de vol – i ofereix, a través de les sinergies entre els usuaris, recomanacions de noves experiències.

En la fase beta del projecte ja s'han creat més de 16.000 bananities – conceptes -, entre els quals hi figuren personatges com Leo Messi, Mourinho o Silvio Berlusconi, cineastes com Quentin Tarantino, sèries com Lost o menjars com la truita de patates.

stats