Internet

Google digitalitzarà 250.000 llibres de la Biblioteca Britànica

L'acord tancat entre la companyia del cercador i la institució britànica permetrà als lectors cercar, llegir i copiar obres lliures de drets d'autors de forma gratuïta. Un text sobre el català Narcís Monturiol, l'inventor del submarí propulsat, serà dels primers a digitalitzar-se

Redacció
1 min

BarcelonaMilers de pàgines d'una de les biblioteques amb l'arxiu històric més gran del món estaran disponibles a internet gràcies a l'acord que han tancat la Biblioteca Britànica i el gegant d'internet Google.

Segons informa la BBC, el tracte estableix la digitalització d'uns 250.000 llibres i textos datats a partir del segle divuit. Els lectors podran cercar, llegir i copiar obres lliures de drets d'autors de forma gratuïta a través de la pàgina web de la biblioteca o de la plataforma Google Books.

El procés de digitalització està previst que duri uns quants anys i la companyia del cercador en cobrirà totes les despeses.

Entre els primers textos que es digitalitzaran hi ha un pamflet sobre la popular reina francesa Maria Antonieta i uns escrits datats del 1858 en què es rebel·len els plans de l'inventor català Narcís Monturiol de construir el primer submergible propulsat de la història.

Google manté acords similars amb unes 40 biblioteques més d'arreu del món, però s'ha trobat amb problemes per digitalitzar textos protegits per drets d'autor.

stats