Brasil prohibeix Twitter als candidats electorals abans de l'inici de la campanya oficial

El Tribunal Suprem Electoral (TSE) estableix el dia 6 de juliol de cada any d'eleccions com la data d'inici per fer propaganda a la xarxa social. Els polítics que infringeixin la llei hauran de pagar multes que oscil·len entre els 2.000 i els 10.500 euros

Agències
2 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem Electoral (TSE) del Brasil ha prohibit als candidats a qualsevol elecció fer un ús proselitista – amb tendència captadora d'adeptes - de la xarxa social Twitter abans de l'inici oficial de la campanya electoral als mitjans.

En una decisió ajustada, de quatre vots contra tres, la majoria dels magistrats del TSE han establert el dia 6 de juliol de cada any d'eleccions com el tret d'inici per fer propaganda a Twitter, segons ha explicat Agència Brasil.

La decisió entra en vigor aquest 2012, per a les eleccions municipals d'octubre.

La cort de justícia electoral ha sotmès l'ús polític de Twitter a votació després de la polèmica aixecada entre els candidats a la vicepresidència a les eleccions presidencials del 2010. Indi da Costa, que en aquell moment tenia 40.000, va demanar el vot dos dies abans de la data estipulada per a la propaganda electoral, una situació que el ministeri Públic va denunciar en considerar que podria haver afavorit la derrota del seu rival José Serra. Da Costa ha presentat un recurs i el TSE ha decidit fixar el procediment.

Els tres magistrats a favor de la llibertat intemporal dels candidats polítics a Twitter sostenen que els seguidors tenen dret a ser informats sobre les activitats polítiques i el què pensen els seus candidats en tot moment. No obstant, els contraris a la llibertat sense limitacions consideren que la decisió no limita ni veta l'ús de Twitter perquè es parli dels candidats, ja que els seguidors poden opinar lliurement sobre els candidats i la restricció s'aplica només als propis aspirants.

Els polítics que infringeixin la llei hauran de pagar multes que oscil·len entre els 5.000 i 25.000 reals (entre uns 2115 i uns 10.577 euros).

La sentència del TSE no contempla restriccions a d'altres xarxes socials com Facebook.

stats