tecnologia

El Chromebook de Google es fa esperar pels usuaris europeus

El nou portàtil amb sistema d'arxius en núvol va sortir a la venda ahir als EUA

Redacció
2 min

BarcelonaGoogle ja ha posat a la venda el seu portàtil amb sistema operatiu Chrome, que té la particularitat de funcionar sense disc dur. Els primers usuaris a tastar el producte han sigut els nord-americans, mentre que el mercat europeu encara haurà d'esperar uns dies per veure l'arribada del Chromebook.

El nou portàtil de Google, que la companyia va presentar fa un mes en el marc de la conferència de desenvolupadors de programari Google I/O 2011, funciona amb un sistema d'arxius al núvol (penjats a internet).

Acer i Samsung són els fabricants que han tret a la venda els dos primers models de Chromebook, que es poden adquirir en línia des de les pàgines Amazon i BestBuy.

Els usuaris europeus hauran d'esperar uns dies més per adquirir el nou dispositiu, ja que no serà fins la setmana que ve quan Samsung presenti el seu model en un esdeveniment a Londres. A l'Estat espanyol, on estava previst el seu llançament per ahir, de moment no s'ha anunciat una nova data de venda, a l'espera que concloguin les negociacions entre Google, Samsung i Telefónica, la companyia que donarà connexió a internet als Chromebook al país.

A diferència d'un portàtil amb programari d'Apple o Microsoft, Chromebook ha sigut creat per a l'ús específic del sistema operatiu de Google, que, com que està connectat al núvol, redueix el temps de posada en marxa a 10 segons i està sempre actualitzat sense que l'usuari hagi de fer res. El dispositiu també es podrà utilitzar sense connexió.

El Chromebook s'ha posat a la venda amb un preu mínim de sortida de 349 dòlars (uns 245 euros), tant en les versions de Samsung com d'Acer.

stats