Dels mòbils submergibles a 'La casa connectada': 5 novetats presentades al MWC

Fabricants i operadores omplen els estands amb les seves últimes creacions, orientades a portar la tecnologia arreu

Agències
2 min
Visitants a l'estand de LG del MWC / AFP

Barcelona'La casa connectada'

És un dels espais que s'estrenen al MWC 2012. És una llar amb tecnologia mòbil a gairebé tots els racons. Reflecteix perfectament la idea que la mobilitat ha anat més enllà dels terminals i que passa a envair de manera integral la vida de les persones. Controlar la calefacció de la llar des de qualsevol indret amb el mòbil o una tauleta tàctil esdevé possible en aquest espai, igual que obrir i tancar portes i vigilar amb càmeres diversos punts de la casa. Sorprèn un lavabo que permet enviar informació mèdica a un centre sanitari, molt útil per als malalts crònics.

Parla amb el cotxe

Ford ha presentat AppLink, un sistema que permetrà utilitzar les aplicacions de veu dels 'smartphones' des del seient del conductor i, per tant, connectar-se sense apartar els ulls de la carretera ni les mans del volant. AppLink serà introduït de manera global com a part del paquet de control per veu i de connectivitat al cotxe del sistema Sync.

Sistema operatiu de baix cost

Telefónica i Mozilla han presentat una plataforma per a telèfons mòbils oberta, de baix cost, alternativa als sistemes operatius actuals (Android, iOS, Windows), amb la qual "els usuaris controlaran de forma sobirana les seves dades".

La càmera més potent en un mòbil

Nokia, que segueix perdent quota de mercat i que fa un any va signar un acord amb Microsoft per desenvolupar mòbils amb Windows, ha sorprès avui amb el mòbil amb la càmera més potent del mercat, de 41 megapíxels, el 808 PureView, però amb el sistema operatiu Symbian, tradicional d'aquest fabricant.

Dispositius submergibles

La High Spec Waterproof, una tauleta amb sistema operatiu Android fabricada per Fujitsu, pot ser submergida en aigua fins a 1,5 metres i durant 30 minuts sense rebre danys. Fins i tot –com els mòbils de la firma– pot seguir gravant vídeo mentre està submergida (encara que no pot ser manipulada tàctilment), però, això sí, adverteixen que l'aigua no pot ser salada, és a dir, que pot caure a la banyera o a la piscina però no al mar.

stats