Xarxes

'Duqu', el nou virus que amenaça Windows

Els experts en seguretat coincideixen a qualificar-lo com la pròxima gran amenaça cibernètica. Infecta els ordinadors a través d'un document de Word enviat per un e-mail fals de Microsoft

Reuters
1 min

BarcelonaUn grup de pirates informàtics ha utilitzat una errada en la seguretat del sistema operatiu Windows de Microsoft per infectar els ordinadors amb el virus Duqu, un malware que alguns experts en ciberseguretat coincideixen a qualificar com la pròxima gran amenaça cibernètica.

“Estem treballant en aquesta errada per llançar una actualització de seguretat per als clients", ha assegurat aquest dimarts Microsoft en un breu comunicat.

El virus Duqu es va donar a conèixer el passat mes d'octubre, quan el fabricant de software de seguretat Symantec Corp va afirmar que havia trobat un virus misteriós que contenia un codi similar a Stuxnet, un programari maliciós que podria haver causat estralls en el programa nuclear de l'Iran.

Investigadors privats i dels governs de diversos països s'afanyen a treure l'entrellat del virus Duqu, amb la sospita que l'haurien desenvolupat hackers experts amb l'objectiu de contribuir en els atacs a determinats tipus d'infraestructures, com ara centrals elèctriques, refineries i oleoductes.

Continuen les investigacions per saber com s'ha filtrat el virus Duqu als ordinadors, després que aquest dimarts Microsoft revelés l'afectació que pateixen els seus sistemes operatius, però tot apunta que els pirates informàtics van enviar el virus a les víctimes a través de correus electrònics amb documents de Microsoft Word adjunts que estaven infectats.

Quan el destinatari obre el document de Word i el virus infecta el PC, el hacker pot prendre el control de l'ordinador i arribar a la xarxa d'una organització per robar-hi dades, tal com afirma a Reuters l'investigador de Symantec Kevin Haley.

stats