Internet

Facebook, una nova eina per a les agències de seguretat nord-americanes

Els jutges federals dels EUA haurien autoritzat, com a mínim, 24 permisos per investigar comptes particulars de Facebook des del 2008. L'FBI, DEA i ICE consten entre les agències sol·licitants

Reuters
1 min

Estats UnitsLes agències de seguretat nord-americanes estan aconseguint un nombre creixent d'autoritzacions per investigar a través de Facebook i aconseguint accés detallat a perfils sense previ avís dels usuaris.

Segons una revisió feta per Reuters a les bases de dades legals de Westlaw, els jutges federals dels EUA haurien autoritzat com a mínim 24 permisos des del 2008 per investigar comptes particulars de Facebook.

La majoria de sol·licituds demanaven accés a informació personal com missatges, actualitzacions d'estat, vídeos, fotografies, calendaris d'esdeveniments passats i sol·licituds d'amics rebutjades.

L'FBI, DEA i ICE consten en la llista d'agències federals que han sol·licitat accés als compte de Facebook, i els casos investigats van des d'incendis premeditats a violacions o terrorisme.

Les autoritzacions d'investigació a través de Facebook solen sol·licitar un neoprint o photoprint, dos termes que a la xarxa s'utilitzen per descriure un paquet de dades que conté informació de perfil i fotografies. Aquests termes apareixen en manuals que expliquen com funciona el procediment que segueixen les agències de seguretat per sol·licitar informació a Facebook. Els manuals, que estan penjats a diverses pàgines web públiques, es creu que haurien sigut elaborats per membres de Facebook, malgrat que un portaveu de la companyia ha declinat confirmar-ne l'autenticitat.

stats