ESTAFA A LES XARXES

Facebook no té una aplicació de Photoshop, és una estafa

600.000 usuaris de Facebook van ser estafats ahir amb una aplicació falsa de Photoshop per a la xarxa social

Redacció
1 min
Estafa a Facebook

BarcelonaEls usuaris de Facebook es van llevar ahir amb una estafa que es va difondre ràpidament a través de la xarxa i va afectar més de 600.000 usuaris.

L'usuari rebia un missatge d'un amic que deia “acabo de retocar una foto teva amb Photoshop” i incloïa un enllaç que obria una finestra nova per instal·lar l'aplicació del programa de retoc de fotografies. L'aplicació demanava permís a l'usuari per accedir a la seva informació (nom, sexe, fotografies, llista d'amics, etc.) i també accés al xat. Quan l'usuari premia el boto “Permetre” era redirigit directament a una pàgina en què hi havia tot de cares de gent muntades damunt de cossos d'animals. Mentrestant, la nova aplicació instal·lada feia una intromissió als amics de Facebook de l'usuari afectat a través del xat.

L'empresa de seguretat informàtica M86 Security Labs va informar que 88.000 persones per hora van clicar aquest enllaç. L'empresa no ha pogut descobrir encara la finalitat d'aquesta estafa, ja que la pàgina amb els muntatges a què eren redirigits els usuaris atacats per l'spam no contenia software maliciós. L'única conclusió a la qual han arribat és que l'accés als xats dels usuaris de Facebook podria permetre als estafadors fer-los arribar altres missatges en un futur.

L'empresa de seguretat informàtica ha enviat un missatge d'advertiment a tots els usuaris que hagin clicat “Permetre” a l'aplicació, instant-los a desintal·lar l'aplicació com abans millor.

stats