informació a les xarxes

Creen una aplicació per preservar la reputació dels usuaris a Facebook

Reppler analitza el contingut que l'usuari presenta en el seu perfil de Facebook i l'alerta de totes aquelles dades que poden resultar 'incòmodes', 'poc apropiades' o que poden suposar un risc per a la seva privacitat i seguretat

Redacció
2 min
Servei per mantenir la reputació a Facebook

BarcelonaEn el context actual en què moltes empreses revisen els perfils públics dels seus treballadors per tenir referències de les conductes que tenen fora de la feina, una petita companyia americana ha creat un servei gratuït per detectar els elements comprometedors que els usuaris tenen a Facebook, com ara fotografies o textos poc apropiats, amb l'objectiu de preservar la seva reputació.

Reppler escaneja el perfil d'un usuari a Faceebook i, en qüestió de pocs minuts, li envia in informe indicant-li les fotografies i els missatges que poden donar una mala imatge, així com les dades personals que és millor mantenir en secret per preservar la privacitat i seguretat de l'usuari. El servei també posa nota a l'aparença general del perfil.

Segons informa l'AFP, Vlad Gorelik, artífex de Reppler, va assegurar que “la gent està preocupada per la percepció que els demés tenen d'un mateix”, i aquest ha sigut l'origen del servei. Gorelik va afegir que “hi ha una inquietud per la seguretat, la privacitat i l'impacte que els continguts de les xarxes socials poden tenir a la vida laboral dels usuaris".

L'aplicació també estudia el to dels missatges de l'usuari per saber, per exemple, si normalment es mostra "enfadat" o "insatisfet", i destaca l'ús de termes negatius, com ara insults o paraules malsonants. Un altre aspecte que analitza el servei és les hores en què l'internauta penja missatges públics en el ser mur, fet que podria evidenciar que dedica part del seu horari laboral a mantenir el perfil personal a la xarxa social.

El servei és gratuït però, com a empresa situada i creada als Estats Units, Reppler adverteix que, en cas de conflicte, l'usuari s'hauria de sotmetre a la legislació nord-americana sobre privacitat, independentment del seu país de procedència.

stats