xarxes socials

El botó “No m'agrada” i "Escaneja el teu perfil", les dues estafes de moda a Facebook

Pirates informàtics utilitzen la xarxa social amb més usuaris del món per distribuir 'software' maliciós a través d'aplicacions falses

Redacció
1 min
Facebook, botó 'no m'agrada'

BarcelonaEl malware i els sistemes per distribuir virus a través de Facebook continuen augmentant. Els dos últims atacs s'estan produint aquesta darrera setmana i diversos experts en seguretat informàtica han advertit que s'estan propagant de forma massiva a través de la xarxa.

Els pirates han aprofitat una de les peticions estrella dels usuaris de Facebook, el botó “no m'agrada”, per incloure enllaços a software maliciós. L'engany consisteix en la distribució d'un missatge que anuncia el llançament de la nova aplicació per la xarxa social: “Facebook ja té el botó 'no m'agrada'! Clica a l'aplicació per accedir a la nova eina!”. Experts informàtics de la companyia de seguretat Sophos han alertat que l'estafa està ben ideada perquè l'opció per habilitar el botó no apareix al cos del missatge, sinó al costat de les aplicacions “m'agrada" i "comentari". Amb la instal·lació del botó, el missatge es distribueix al mur de tots els contactes de l'usuari.

Paral·lelament, una altra estafa s'està escampant com una taca d'oli a través de la xarxa. Es tracta d'una aplicació que, suposadament, escaneja el perfil de l'usuari i l'informa de la quantitat d'hores que ha estat navegant per la xarxa social i del nombre de persones que han consultat el seu perfil. El missatge insta a l'usuari a clicar l'enllaç “escaneja el teu perfil” i, igual que el boto 'no m'agrada”, es tracta d'un sistema fraudulent per difondre programari maliciós.

Facebook, amb els seus 500 milions d'usuaris, s'ha convertit en la plataforma clau pels hackers informàtics per distribuir virus i propagar programari maliciós.

La companyia ha anunciat en diverses ocasions que treballa per eliminar aquest tipus de pràctiques, malgrat que de moment continuen produint-se.

stats