xarxes

Facebook et pot portar a la presó: 6 casos

Un comentari en el mur o una fotografia penjada a la plataforma social pot esdevenir una prova clau en una investigació policial. Les autoritats recorren cada cop més a les xarxes per trobar indicis de casos criminals

Redacció
2 min

BarcelonaUn comentari al mur del Facebook, una fotografia penjada o la creació d'un esdeveniment es poden convertir en una prova vàlida per inculpar algun tipus de delicte a l'usuari responsable, o si més no per seguir la pista a presumptes criminals. Per aquest motiu, cada vegada és més freqüent que les autoritats policias recorrin a les xarxes socials en les seves investigacions. 6 casos:

1. Penjar una fotografia d'una dona estrangulada

El març del 2009, un treballador del servei d'emergències de Nova York, Mark Musarella, va rebre una trucada informant del cas d'una dona que havia sigut estrangulada a Staten Island. Musarella va penjar la fotografia del cos de la noia sense vida, feta amb un telèfon mòbil, a Facebook. El desembre passat el noi va ser condemnat a 200 hores de treballs comunitaris i va ser expulsat de la feina, a la que no podrà accedir mai més.

2. “El dia en què atacarem el professor”

Les autoritats de Nevada van detenir el gener passat sis noies d'entre 12 i 13 anys per la presumpta publicació de comentaris amenaçadors en el mur d'un esdeveniment creat a Facebook amb el títol de “El dia que atacarem el professor”.

3. Penjar fotografies obscenes d'altres persones

Dues nenes menors d'edat van ser arrestades l'abril passat en un suburbi de Seattle acusades d'assetjament cibernètic. Segons informa Reuters, les menors havien penjat fotografies amb un alt contingut sexual d'un companya de classe i van utilitzar el seu perfil per enviar missatges en què buscava candidats per mantenir relacions sexuals.

4. “Busco algú que mati el pare de la meva filla”

London Eley i Timothy Bynum compleixen pena de presó des del passat juny després que es descobrís el seu complot d'assassinat a través de Facebook. Segons informa 6ABC.com, Eley va utilitzar la xarxa social per buscar un sicari que matés al pare de la seva filla, Corey White, i Bynum va respondre a la petició. White va alertar a les autoritats de Pennsilvània dels missatges intercanviats entre Eley i Bynum, que van ser jutjats el passat juny.

5. Incitar a la violència

Després dels disturbis a Londres a principis d'agost, les autoritats britàniques han detingut diverses persones acusades d'incitar a la violència pels carrers a través de Facebook, tal i com explica aquest article de la BBC.

6. Tenir una relació amb una menor d'edat

Robert Nickson, un noi de 27 anys de Pennsilvània, va ser acusat d'un delicte de pornografia infantil el setembre passat després que pengés imatges d'ell i la noia de 14 anys amb la que estava mantenint una relació, segons informa informa ABC News.

stats