Publicitat
Publicitat

xarxes socials

Facebook reforça la privacitat a la xarxa: les 4 coses que l'usuari ha de saber

Podrà rebutjar ser etiquetat en una fotografia abans que sigui publicada i controlar quins 'amics' concrets veuen cada contingut.

La privacitat és un dels punts foscos que ha situat Facebook contra les cordes els últims mesos, especialment després del llançament de l'aplicació de reconeixement facial a principis de juny, que va generar molts dubtes i va posar en qüestió el compliment de la normativa, en matèria de protecció de dades, per part de la xarxa social. Si a tot plegat hi sumem l'aflorament de Google+ i la lluita aferrissada que han establert les dues xarxes per aconseguir l'hegemonia com a plataforma social, s'explica que Facebook s'hagi posat les piles per llançar un paquet de mesures que, tal com anuncien en una nota al seu blog oficial aquest dimarts, pretenen garantir un control més ferm i instantani per part dels usuaris sobre la configuració del seu perfil. Aquestes són les quatre mesures principals que ha posat en marxa la xarxa:

1. Aprovació d'etiquetes

L'usuari no apareixerà etiquetat a una fotografia que ha penjat un amic si no l'aprova prèviament. L'única opció que tenia fins ara era esborrar-la després, però el canvi -que també s'aplica en vídeos i altres continguts on es poden posar etiquetes- requereix que l'hagi d'acceptar abans que surti publicada al seu perfil. Tot i això, aquesta mesura podria contrarestar-se amb una altra que permetrà als usuaris etiquetar persones que no té afegides, també amb consentiment previ.

2. Control instantani a l'hora de compartir continguts

Cada cop que l'usuari pengi una publicació o contingut, se li demanarà que indiqui en el mateix moment quins amics poden visualitzar-lo, sense haver d'accedir a la pàgina de configuració de privacitat per restringir-ne la visualització compartida. A més, els usuaris podran canviar les restriccions establertes a cada contingut en tot moment.

3. Opcions complementàries al 'desetiquetatge'

L'aplicació de desetiquetatge obrirà una finestra que, instantàniament, permetrà a l'usuari enviar un missatge a la persona que l'ha etiquetat per demanar-li que retiri la fotografia de la xarxa, així com la possibilitat de tornar-se invisible per l'usuari en qüestió, de manera que no pugui tornar-se a posar-s'hi en contacte mai més.

4. Visualitzar com veuen els altres el teu perfil

Ja sigui un amic, l' amic d'un amic o altres usuaris escollits aleatòriament. Facebook recull, així, una de les peticions més reclamades pels internautes, que ara podran saber amb certesa quina informació del perfil veu un usuari en concret.


Facebook ha llançat les noves mesures aquest dimarts, però si l'usuari visualitza el seu perfil probablement no les veurà reflectides. Segons un article publicat a All things D, només un 1% dels 750 milions d'usuaris se n'estan beneficiant ara mateix, i la companyia no ha detallat quan ho farà extensiu a tota la xarxa. 

Més continguts de