Internet

Firefox 5 arriba tres mesos després de l'última versió del navegador

La nova versió incorpora un miler de mesures envers la predecessora Firefox 4

Redacció
1 min

BarcelonaLa comunitat Mozilla ha anunciat el llançament de la nova versió del seu navegador d'internet Firefox.

Firefox 5 surt al mercat tres mesos després que la versió anterior i, segons ha informat la comunitat a la seva pàgina web, incorpora un miler de millores envers Firefox 4.

La nova versió del navegador es pot descarregar gratuïtament des de la pàgina web de Mozilla i és compatible amb els sistemes operatius Windows, Mac, Linux i Android.

L'arribada de Firefox 5 confirma el canvi d'estratègia de Mozilla, que té previst actualitzar trimestralment el seu navegador per millorar el seu potencial de competència amb altres navegadors comercials com l'hegemònic Internet Explorer de Microsoft, el Chrome de Google o el Safari d'Apple.

Entre les principals novetats que presenta Firefox 5, destaca el suport a animacions CSS, una tecnologia que permet la mobilitat dels elements de la pàgina web a la pantalla, la inclusió el sistema d'un software per a desenvolupadors (coneguda anteriorment com a Jetpack) i altres eines per facilitar la creació d'extensions. El navegador també inclou, per a la versió Android, la funció de privacitat Do not track (no rastrejar, en català), que permet als usuaris tenir més control sobre com s'utilitza la seva informació a la xarxa.

Firefox 4, que va suposar una important renovació per aquest navegador de codi obert, ha registrat més de 200 milions de descàrregues en tres mesos.

stats