Món

L'OTAN utilitza Twitter per localitzar les tropes de Gaddafi

L'organització internacional recopila informació de fonts obertes a través de la xarxa social de les piulades. Una aplicació centralitza la informació i l'envia al servei d'Intel·ligència

Redacció
1 min

BarcelonaTwitter forma part d'una estratègia de recol·lecció de dades que l'OTAN està duent a terme per localitzar les tropes del coronel Gaddafi a Líbia. L'organització ho va fer públic durant una conferència el passat 10 de juny.

Segons informa The Huffington Post, l'Aliança Atlàntica utilitza la xarxa social de les piulades, entre altres fonts, per organitzar l'ús dels seus recursos armamentístics, a causa de l'escassetat de tropes a la zona, per tenir controlades totes les localitzacions on es troben les tropes del coronel libi.

“Rebem informació de fonts obertes a través d'internet, sovint des de Twitter” va dir el tinent coronel Mike Bracken, que va afegir que tota la informació es centralitza en una aplicació per a l'ús exclussiu de les forces d'Intel·ligència.

Segons publica The Globe and MailThe Globe and Mail, alguns activistes haurien sigut contactats directament per l'OTAN, que hauria posat en marxa comptes no oficials per sol·licitar informació.

stats