tecnologia

Google convertirà els dispositius Android en un moneder

La companyia anunciarà demà una plataforma de pagament sense fils integrada als mòbils. El sistema també permetrà als usuaris accedir a descomptes i ofertes exclusives. La plataforma estarà un període de proves a Nova York i San Francisco abans d'estendre's a altres ciutats

Redacció
1 min

BarcelonaGoogle presentarà demà un nou servei que permetrà els dispositius amb sistema operatiu Android efectuar pagaments mitjançant la tecnologia sense fils Near Field Communication.

Segons avança The New York Times, el gegant d'internet presentarà la nova plataforma de pagament aquest dijous en un congrés celebrat a Nova York. El sistema estarà un període de proves a Nova York i San Francisco abans d'estendre's a altres ciutats.

La tecnologia NFT

El sistema també permetrà als usuaris accedir a descomptes i ofertes exclusives. De moment, negocis com Macy's, american Eagle Outfitters i Subway ja s'han adherit al projecte.

Google va presentar l'actualització Gingerbread per a la versió 2.3 del sistema operatiu Android el febrer. L'actualització ofereix una API NFC que permet l'accés a la lectura i escriptura de dades per mitjà de tecnologia NFC.

Les plataformes basades en Near Field Communication es perfilen com un sistema de pagament que, presumiblement, anirà prenent popularitat en els propers anys. La consultora Forrester assegura que només aquest anys es vendran arreu del món entre 40 i 50 milions de dispositius equipats amb aquesta tecnologia.

stats