internet

Google et permet controlar el que es publica sobre tu a internet

L'aplicació Me on the Web rastreja el que es publica sobre l'usuari a la xarxa, des de comentaris a blogs, fotografies o vídeos difosos en plataformes com Facebook i mencions a Twitter o LinkedIn

Redacció
1 min

BarcelonaGoogle ha llançat una nova aplicació per ajudar els internautes a controlar la informació que es publica sobre ells a la xarxa.

Me on the Web, disponible per als usuaris amb un perfil a Google, rastreja el que es publica sobre algú a la xarxa, des de comentaris a blogs, fotografies o vídeos difosos en plataformes com Facebook i mencions a Twitter o LinkedIn. L'aplicació també permet configurar alertes de cerca sobre un mateix, de manera que l'usuari rep un llistat amb els enllaços a articles on apareix el seu nom.

“La teva identitat online està determinada no només pel que tu escrius a la xarxa, sinó també per tot allò que altres internautes escriuen sobre tu, així com les fotografies o els vídeos on apareixes”, ha explicat Google en un comunicat penjat al seu blog, que ha recordat que quan algú realitza una recerca amb el nom d'un usuari a través d'un cercador, com ara el de Google, la pàgina reporta una llista de resultats que combina “el que ha publicat un mateix i el que han dit els altres”.

L'aplicació, disponible a través de la barra d'eines de Google (Google Dashboard), no permet eliminar el contingut no desitjat publicat a les diverses plataformes online, malgrat que ofereix assessorament a l'usuari de com fer-ho ell mateix.

stats