Ciència

Google fa un homenatge a Marie Curie

El cercador crea un 'doodle' amb motiu del 144 aniversari del seu naixement. Aquest any també se celebra el centenari de la concessió del premi Nobel de química a la científica polonesa

Efe
1 min
Marie Curie asseguda en el seu laboratori, en el 'Doodle' de Google

BarcelonaEl cercador Google fa un homentage aquest dilluns a Marie Curie amb un doodle amb el qual commemora el 144 aniversari del seu naixement. Aquest any també se celebra el centenari de la concessió del premi Nobel de química a la científica polonesa.

Marie Curie va destacar en el món científic pels importants descobriments en el camp de la radioactivitat, a la vegada que va ser la primera dona a ser distingida amb el premi Nobel i una de les poques personalitats que ha rebut dues vegades el prestigiós guardó.

Els seus treballs sobre la radioactivitat van ampliar els coneixements sobre la física nuclear, i va descobrir dos nous elements químics –el radi i el poloni–, que van obrir la porta a una nova era de la medicina amb grans avenços en el tractament del càncer.

El 1903 la científica va rebre el premi Nobel de física juntament amb el seu marit –Pierre Curie– i Henri Becquerel, i el 1911 li van atorgar el premi Nobel de química.

Google ha volgut homenatjar aquest dilluns el llegat de Curie amb un doodle que, en clicar-lo, dóna accés a una llista d'enllaçosdoodle amb informació sobre la científica polonesa.

stats