Xarxes

Google indexarà els comentaris públics de Facebook

Els comentaris que els usuaris facin a qualsevol pàgina web pública a través de Facebook podran aparèixer en les cerques de Google

Ara
1 min

BarcelonaA partir d'ara, el cercador online més gran del món indexarà els comentaris públics que els usuaris facin a pàgines web a traves de Facebook. Un canvi en la lectura de JavaScript del cercador Google fa que el cercador tingui accés als comentaris, un canvi que no només afecta Facebook, sinó també pàgines de discussió com Disqus o Intense Debat. D'aquesta manera, els comentaris podran aparèixer a la llista de resultats de Google quan un internauta busqui una paraula clau o el nom de l'usuari que ha fet el comentari.

Tal i com explica el diari The Telegraph, anteriorment, els motors de cerca no podien llegir aquests comentaris perquè les pàgines com Facebook, Disqus o Intense Debat utilitzaven una sèrie de programes mitjançant els quals no era fàcil accedir-hi automàticament. No obstant, les eines web que utilitza ara Google per buscar i indexar el contingut són capaces de llegir els comentaris que s'han fet utilitzant el add-on Facebook Connect, així com altres serveis equivalents.

stats