Xarxes

Google estrena el seu servei de música al núvol als Estats Units

La plataforma ofereix la descàrrega de cançons a partir de 69 cèntims, i permet als usuaris d'Android compartir fins a 20.000 temes de forma gratuïta

Ara
2 min

BarcelonaGoogle ha presentat aquest dimecres al vespre el seu servei de música en núvol a través de dispositius Android, Google Music. La plataforma, de moment disponible només als Estats Units, competirà amb els serveis iTunes Match (Apple) i Amazon Cloud Player, que també ofereixen la descàrrega de música en streaming.

La nova plataforma oferirà la descàrrega de cançons a partir de 69 cèntims, i permetrà als usuaris d'Android compartir fins a 20.000 temes de forma gratuïta. Els usuaris també podran compartir les cançons a través de la xarxa social Google+.

Google va estrenar al maig un sistema d'emmagatzematge de música en el núvol que permetia a l'usuari pujar i accedir a les seves cançons des de la xarxa, a través d'una nova aplicació per a dispositius Android. El servei, anomenat Google Music Beta, va néixer sense la implicació de les companyies discogràfiques.

Ara la companyia ha aconseguit acords amb Sony Music Entertainment, Universal Music Group, EMI Music i 23 discogràfiques independents, a través dels quals oferirà vuit milions de cançons, un nombre que s'incrementarà fins als 13 milions en els propers mesos. De moment, Warner Music Group ha preferit quedar-se al marge de l'operació.

Apple també ha estrenat el seu servei de música al núvol - als Estats Units - aquesta setmana. La plataforma iTunes Match permet a l'usuari tenir la seva biblioteca musical al núvol per 24,99 dòlars al mes – amb un màxim de 25.000 temes -, a més d'oferir un fons musical amb més de 20 milions d'arxius.

stats