Internet

Google llança un sistema per escurçar les seves URL

El distintiu 'g.co' apareixerà a les adreces escurçades de les pàgines oficials de la companyia

Redacció
1 min

BarcelonaGoogle ha anunciat en el seu blog oficial el llançament d'una nova aplicació per escurçar la URL dels seus portals oficials. D'aquesta manera, el servei g.co només podrà ser utilitzat per pàgines web que siguin propietat de Google. El distintiu "g.co" diferenciarà les URL escurçades amb aquest nou servei de les demés que utilitzin la plataforma global "goo.gl", també propietat de Google, que permet escurçar l'adreça de qualsevol pàgina web.

Les URL escurçades són útils perquè estalvien espai i són més fàcils de recordar. L'aflorament de plataformes com Twitter, que limiten el nombre de caràcters dels missatges emesos, han fet aparèixer diverses aplicacions que realitzen aquesta tasca. Com a contrapartida, però, les URL escurçades són un blanc habitual per als hackers per incloure malware i enllaços a pàgines web poc segures, aprofitant que aquestes adreces no mostren el nom complet de la pàgina web de destí.

La companyia ha informat que aquesta nova plataforma pretén aportar un plus de seguretat a les URL escurçades de les pàgines oficials de Google. El gegant d'internet ha informat que en els pròxims dies ja es podran començar a veure URL escurçades amb el distintiu "g.co" a través de plataformes com Twitter.

stats