COP CONTRA LES DESCÀRREGUES

Hollywood pressiona Obama i l'amenaça de no finançar-li la campanya

La campanya de les eleccions del novembre podria tenir molt a veure amb l'actuació contra les webs per compartir arxius. La indústria de Hollywood, gran defensora de la SOPA, podria haver pressionat Obama amb retirar-li el suport econòmic per a les presidencials

Ara
1 min

BarcelonaHollywood és un dels principals donants en les campanyes electorals demòcrates, i en concret va ser un dels grans suports per a Barack Obama en les presidencials del 2008. En aquella campanya, Obama va rebre més diners de Califòrnia que de cap altre estat i, dels fons que provenien de l'estat de la costa oest, la indústria del cinema va ser el donant principal, tant els estudis com també molts actors i directors.

Segons el mitjà CNET, la indústria cinematogràfica americana hauria amenaçat el president de no donar-li diners per a la campanya d'enguany si mantenia el seu distanciament de la SOPA, la llei antipirateria que es debat aquests dies al Congrés. La Casa Blanca es va distanciar, dissabte, de parts importants del text de la llei, molt oposada pel sector tecnològic. Hollywood, però, és al bàndol oposat: considera aquesta postura una traïció, i hauria pressionant Obama amb retirar-li el suport de cara al novembre si no prenia mesures contra els webs d'intercanvi d'arxius P2P, segons deadline.com.

stats