polítics a la xarxa

Hugo Chávez celebra un any a Twitter com a líder llatinoamericà amb més seguidors

El compte li ha servit per fer anuncis oficials, encoratjar els seus ministres en les interpel·lacions al Parlament o felicitar i saludar governants i aliats

Redacció
2 min
Hugo Chávez, president de Venezuela

Barcelona"Epa que tal? Aparecí como lo dije: a la medianoche. Pa Brasil me voy. Y muy contento a trabajar por Venezuela. Venceremos!!". Amb aquesta piulada s'estrena Hugo Chávez a la xarxa social.

El president de Veneçuela va complir un any a Twitter ahir. El compte @chavezcandanga ha batut rècords al seu país, amb 1.425.073 seguidors a dia d'avui, i entre els caps d'Estat de la regió.

Chávez va escriure el tuit "Epa mis Candangueros y Candangueras, llegamos al primer año de La Candanga! Felicitaciones! Rumbo a La Victoria: #Venceremos2012!!" quan passaven 5 minuts de les 00.00 hores del dia 28.

El compte, a través del qual Chávez ha enviat 931 tuits fins a dia d'avui, ha servit al mandatari per fer anuncis oficials, encoratjar els seus ministres en les interpel·lacions al Parlament o felicitar i saludar governants i aliats com Fidel Castro, Evo Morales o Cristina Fernández.

El seu ministre de Comunicació, Andrés Izarra, va publicar en el seu compte @IzarraDeVerdad un tuit amb un enllaç a un usuari que afirmava que @chavezcandanga és el tuitaire número 218 en seguidors, el primer a Llatinoamèrica i el tercer dels mandataris mundials. Encara que molt lluny dels 7.574.213 seguidors del president dels EUA, Barack Obama, el cert és que Chávez està molt per sobre d'altres governants de la regió, com el mexicà Felipe Calderón (607.065), la brasilera Dilma Rousseff (560.333) i el xilè Sebastián Piñera (408.546). També supera amb escreix a l'argentina Cristina Fernández (382.524) o el colombià Juan Manuel Santos (135.563).

Els seus simpatitzants a la xarxa social aprofiten per fer-li sol·licituds o denúncies i enviar-li missatges de suport. No obstant, els usuaris detractors també utilitzen el compte per etzibar-li crítiques de tot tipus.

Chávez ha inclòs, amb Twitter, una plataforma de comunicació més a les que disposa des de l'inici del seu mandat, el 1999, com el programa dominical Aló Presidente i la seva columna setmanal Las líneas de Chávez.

A més, el president veneçolà acostuma a fer, gairebé cada dia, anuncis i actes que són retransmesos pel canal de televisió estatal Venezolana de Televisión (VTV) i que sovint passen a convertir-se en connexions obligatòries de ràdio i televisió.

Chávez insisteix constantment en què totes les obres del seu Govern siguin difoses per tots els mitjans possibles, i en diverses ocasions ha demanat als seus ministres que adoptin aquest costum.

stats