TECNOCAMPUS

Internacionalització: la importància de cursar estudis globals

TecnoCampus aposta per les estades a l’estranger per afavorir les competències professionals dels seus estudiants

Judit Monclús
2 min
Els estudiants universitaris són cada vegada més conscients de la importància que té l’experiència internacional per al seu futur laboral. El TecnoCampus hi ajuda.

“Quan fas un Erasmus és quan t’adones que vivim en un món cada vegada més global on és fonamental estar al dia, millorar el teu nivell d’anglès i relacionar-te amb gent de diverses cultures”, explica Clàudia Tola, diplomada en Turisme al TecnoCampus i que actualment treballa com a key account manager a l’agència de viatges Agoda a Bangkok, Tailàndia. Els estudiants universitaris són cada vegada més conscients de la importància que té l’experiència internacional en la formació per després fer valer les seves capacitats a l’hora d’integrar-se al mercat laboral. Un fet especialment valorat per les empreses. Segons Maite Poyos, directora de Recursos Humans a Deloitte, calen “nous professionals amb una visió global del món”. En aquest sentit, recomana “experiències internacionals que més endavant permetin als estudiants inserir-se sense dificultat en entorns laborals dominats per la multiculturalitat”.

Actualment, el TecnoCampus té firmats 95 convenis internacionals a través dels quals 80 estudiants marxaran al llarg d’aquest curs a fer estades a centres d’arreu del món. La xifra representa un increment del 56% respecte al nombre d’alumnes que ho van fer el curs passat. A més, el TecnoCampus fa un pas endavant i, més enllà de les beques Erasmus, atorga als seus estudiants l’oportunitat d’obtenir una beca On The Move, patrocinades per la Fundació Banc de Sabadell, que permet fer estades en universitats de fora de la Unió Europea, com ara a Xile, el Brasil, Mèxic, Austràlia i els Estats Units.

Una aposta transversal

La directora de l’àrea de Relacions Internacionals i Carreres Professionals del TecnoCampus, Maite Viudes, assenyala que “es treballa perquè aquestes estades estiguin a l’abast dels estudiants de totes les titulacions, ja que tots els sectors professionals demanen perfils amb habilitats internacionals i, per tant, la internacionalització és una part fonamental de la formació”. Viudes també avança alguns projectes de doble titulació amb universitats de prestigi que aviat es convertiran en realitat: “Els nostres estudiants tindran l’oportunitat de tenir un títol internacional i el de TecnoCampus fent una estada d’un any en un altre país”.

La internacionalització comporta ampliar els horitzons lingüístics, i el coneixement d’idiomes, sobretot l’anglès, és imprescindible per als futurs professionals. L’Aula Idiomes del TecnoCampus, en aquest sentit, ha reforçat l’oferta als estudiants amb el rus, l’alemany i el francès (a més de l’anglès). I ho complementa amb iniciatives com el Fòrum del Talent o els Tallers Skills, que persegueixen que els estudiants, més enllà dels continguts acadèmics, acabin la universitat amb els deures fets quant a les eines per treballar en un món global i canviant.

stats