INTERNET

El 8,7% dels internautes aprofita el wifi del veí

El 49,81% dels usuaris tenen internet al mòbil i el 16% hi accedeixen a través de xarxes alienes, en llocs públics com establiments i centres d'oci

Redacció
1 min

BarcelonaEl 8,7% dels particulars que es connecten a internet mitjançant xarxes sense fils roben el wifi al veí, segons un estudi de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) en el qual han participat 3.571 persones.

L'evolució de les xarxes sense fils ha donat lloc a una connexió a internet sense necessitat de cables o punts d'accés propers, i el wifi cada dia és més present.

L'estudi, que analitza les xifres registrades en l'últim trimestre del 2010, destaca que l'adquisició de mòbils amb internet ha augmentat i se situa en un 49,81%, un 18,3% més respecte al mateix període de l'any anterior.

Entre els usuaris de tecnologia wifi, el 70% disposa de router propi, un 16% accedeix a internet a través de xarxes alienes de llocs públics, com establiments i centres d'oci, i el 8,7% ha confessat que aprofita el wifi al veí, xifra que suposa un increment de l'1,8% respecte a les dades del darrer trimestre del 2009.

Entre els usuaris que utilitzen wifi aliè, el 52,2% ha declarat que es connecta sempre que ho necessita i en qualsevol lloc, mentre que un 28,6% ho fa només per a certes operacions i un 19,2% les utilitza únicament si disposen de contrasenyes.

Un 9,4% dels usuaris amb router propi ha declarat que ha patit, almenys, una intrusió wifi, i el 62,6% ha assegurat que té la seva xarxa protegida amb algun sistema xifrat, malgrat que el 23,7% reconeix que desconeix de quin sistema es tracta.

S'ha modificat el títol de la notícia gràcies a l'aportació dels lectors

stats